atrakcija

Eiffelov toranj više nije najveća atrakcija u Europi

Eiffelov toranj više nije najveća atrakcija u Europi
07.09.2016.
u 16:00
Pogledaj originalni članak

Titanik u Belfastu proglašen je za najveću turističku atrakciju u Europi. Ovaj muzej tako je skinuo s trona Eiffelov toranj i Buckinghamsku palaču, prenosi hms.ba

Titanik u Belfastu privukao je tri milijuna posjetitelja iz više od 145 zemalja od otvaranja 2012. Sada je postao prva lokacija u Sjevernoj Irskoj koja je dobila ovu nagradu. Muzej slavi povijest brodogradnje u Belfastu i stvaranje Titanika, najpoznatijeg putničkog broda koji je ušao u legendu. Muzej se nalazi na mjestu sa kog je Titanik isplovio na svoje prvo i posljednje putovanje.

“Oduševljeni smo što smo proglašeni za najbolju turističku atrakciju u Europi”, kaže izvršni direktor muzeja Tim Hasbands. “Poslije samo četiri godine rada, ovakvo priznanje i to onda kada je Od otvaranja, Titanik u Belfastu prodao je 338.000 razglednica i 20.000 sniježnih kugli sa figuricom Titanika. Inače, Sjevernu Irsku je zahvaljujući Muzeju, ali i popularnosti serije “Igra prestola” koja je jednim dijelom snimana ovdje, prošle godine je posjetilo rekordnih 2,3 milijuna ljudi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.