Dana suglasnost

Dva ministarstva FBiH i Porezna uprava ostaju u prostorijama hotela Ero

Dva ministarstva FBiH i Porezna uprava ostaju u prostorijama hotela Ero
30.06.2016.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Vlada Federacije BiH dala je suglasnost na ugovor o pružanju usluga za investicijsko i tekuće održavanje poslovnih prostorija izdanih Vladi FBiH, Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, u istočnom krilu zgrade hotela Ero u Mostaru, čiji je vlasnik Federalni zavod MIO. U ugovoru koji potpisuju Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koji zastupa Zijad Krnjić, i uime Federacije BiH Davorin Korać u Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, stoji kako zakupodavac daje, a zakupac prima poslovni prostor u ovom hotelu, u ukupnoj površini od 2484,60 četvornih metara.

Korištenje prostora

Tako će institucije nastaviti raditi u ovom hotelu u kojem su smještene još ranije. Poslovni prostor iz prethodnog stavka zakupac će koristiti za smještaj Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i Federalne porezne uprave - Porezna uprava HNŽ-a. Prema članku 3., zakupodavac se obvezuje da će opet omogućiti nesmetan pristup i korištenje dvadeset mjesta za parkiranje koja pripadaju predmetnom prostoru za potrebe spomenutih institucija. Zakupodavac navedeni prostor daje za 14,40 KM po četvornom metru s uračunatim porezom na dodanu vrijednost. Za 2484,60 četvornih metara mjesečni najam iznosi 35.778,25 KM. Zakupodavac se obvezuje da će osigurati energente za kotlovsko postrojenje te redovito obavljati godišnje servise, održavati kotlovnice i toplovodne mreže u objektu, kao i obavljati investicijsko i tekuće održavanje i servisiranje dizala te klima-uređaja. Zakupodavac će plaćati troškove grijanja, proporcionalno površini prostora koji koristi, kao i struju isporučitelju na osnovi očitanja kontrolnih brojila. Ured Vlade Federacije BiH za zakonodavstvo i usklađenost s propisima Europske unije je, nakon razmatranja prijedloga navedene odluke, ustvrdio kako za njezino donošenje ne postoji izričit pravni temelj.

Pridržavati se pravila

Navedeni poslovni prostor Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i Federalna porezna uprava - Porezna uprava HNŽ-a kontinuirano koriste od 2010. godine, u skladu s provedenim procedurama, odlukama Vlade FBiH i ugovorima zaključenim sa Službom za svaku proračunsku godinu u prošlom razdoblju. Ovaj ugovor zaključuje se na određeno vrijeme, na razdoblje od jedne godine i teče od 1. siječnja 2016. do 31. prosinca 2016. godine.

Mjesečna zakupnina će se fakturirati najkasnije do 5. u mjesecu za tekući mjesec. Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje i Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH kao zakupac suglasni su da sve eventualne štete na objektu i kvarove na instalacijama vodovoda i kanalizacije, grijanja, klimatizacije i elektroinstalacijama za napajanje objekta električnom energijom otklanja zakupodavac, ako nisu nastali nepažnjom pri upotrebi korisnika poslovnog prostora. Zakupodavac, ako zakupac postupi suprotno pravilima, ima pravo zahtijevati vraćanje prostora u prvobitno stanje ili naknadu troškova za vraćanje u prvobitno stanje.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.