posušje

Dovršava se i prometnica u zoni Osrdak

Dovršava se i prometnica u zoni Osrdak
02.07.2019.
u 12:54
Pogledaj originalni članak

- Nakon dugog kišnoga razdoblja, koje je onemogućavalo bilo kakve vanjske radove kako u prirodi tako i u graditeljstvu, ljeto nam je donijelo uvjete za konačnu realizaciju svih planiranih građevinskih projekata uređenja našeg malog gradića - kazali su iz Općine Posušje.

Uređenje grada

I ove godine nastavljaju se aktivnosti vezane uz uređenje užeg gradskog područja, ali i područja mjesnih zajednica u toj općini Zapadnohercegovačke županije.

- Skromni općinski proračun opterećen kako dugovima iz ranijeg vremena, tako i nepravednom raspodjelom javnih prihoda prema jedinicama lokalne samouprave, ne ostavlja dovoljno mogućnosti za samostalnu provedbu svih zacrtanih razvojnih infrastrukturnih ciljeva. Jedini način kako barem djelomice ostvariti zacrtano jesu naše uspješno i kvalitetno odrađene prijave na javne pozive i natječaje za ostvarivanje sredstava i pomoći s viših razina vlasti - kažu iz Općine Posušje.

Tako se u Posušju na više lokacija odvijaju brojni građevinski radovi.

Uređuju se novi gradski park i prometnica iznad stadiona Mokri Dolac u suradnji s Ministarstvom gospodarstva Zapadnohercegovačke županije i Fondom za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, gdje se odvija i nastavak izgradnje kolektora kanalizacije.

Nastavljeni su, također, radovi na novoj Osnovnoj školi fra Petra Bakule i područnoj školi u Čitluku, koja dobiva novo krilo.

Nekoliko ulica u Posušju dobiva i novi sloj asfalta. To su Ulica Blage Zadre, Ulica princa Eugena Savojskog te Klesarska ulica, a počinju i radovi u naselju kod Dječjeg vrtića “Bajka”.

Posuška fontana

- Što se tiče prometne infrastrukture, važno je istaknuti kako se ovih dana u potpunosti dovršava prometnica u poslovnoj zoni Osrdak u suradnji s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta - dodali su iz Općine Posušje.

Radovi se nastavljaju i na vodovodnim mrežama u posuškim mjesnim zajednicama, i to u Rakitnu i Zagorju. Već neko vrijeme uređuje se i fontana na novom kružnom toku, gdje su nekada bili semafori, na Trgu Ivana Pavla II., doznali smo u Općini Posušje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.