Još se traži rješenje

Dok se prepucavaju oko vlasništva, stanje u hotelu “Maršal” očajno

Dok se prepucavaju oko vlasništva, stanje u hotelu “Maršal” očajno
23.01.2016.
u 07:36
Pogledaj originalni članak

Dugogodišnja trakavica oko hotela “Maršal” na Bjelašnici se nastavlja. Naime, Vlada FBiH, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, donijela je zaključak kojim se izvan snage stavlja zaključak Vlade FBiH, V. broj: 2369/2014 od 30. prosinca 2014. godine i zadužuje Agencija za privatizaciju u FBiH pripremiti informaciju o statusu hotela “Maršal” Bjelašnica i o istom obavijestiti Vladu FBiH, piše Večernji list BiH.

Zaključkom od 30. prosinca 2014. godine, koji je stavljen izvan snage, Vlada FBiH je zadužila Federalno ministarstvo okoliša i turizma, u suradnji s Federalnim ministarstvom financija, planirati transfer za hotel “Maršal” Bjelašnica d.o.o. Sarajevo u proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. u iznosu od 200.000 KM. “Informaciju i prijedlog mjera o hotelu ‘Maršal’ nije radilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma prema Vladi Federacije BiH”, navodi se u izvješću ovog ministarstva. Nadalje, navode kako u sklopu predmeta dostavljenog od hotela “Maršal” postoji informacija koju je načinila Agencija za privatizaciju Federacije BiH s prijedlogom mjera.

U naprijed navedenoj informaciji se navodi kako je Vlada Federacije donijela zaključak koji se odnosi na rješavanje pravnog statusa hotela “Maršal”.
U cilju realizacije navedenog zaključka, Agencija za privatizaciju u FBiH uputila je dopis Vladi SŽ-a, Skupštini SŽ-a, županijskoj Agenciji za privatizaciju i upravi hotela “Maršal” da se suzdrže od odluke koja bi bila suprotna zaključcima i odlukama Vlade FBiH. Vlada FBiH je u lipnju 2014. donijela zaključak kojim se zadužuje Agencija za privatizaciju u FBiH, u suradnji s Federalnim ministarstvom energetike, rudarstva i industrije, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Vladom SŽ-a, poduzeti mjere da se u sudski registar kao osnivač pravne osobe hotel “Maršal” Bjelašnica d.o.o. Sarajevo upišu FBiH i Sarajevska županija s procentualno utvrđenim omjerom.

U cilju realizacije zaključka poduzete su aktivnosti na upisu u sudski registar te je Općinski sud u Sarajevu u kolovozu 2014. godine donio odluku o izmjeni podataka, kojim je kao osnivač hotela “Maršal” upisana Sarajevska županija s osnovnim kapitalom od 2000 KM.

“Do danas nemamo informaciju da su naprijed navedeni zaključci realizirani, niti informaciju od Agencije za privatizaciju o pokretanju aktivnosti na rješavanju istih”, stoji u izvješću Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Iz hotela “Maršal”, zbog teške financijske situacije, u više su se navrata pismeno obraćali Federalnom ministarstvu okoliša i turizma s molbom za realizaciju zaključka Vlade FBiH .
Stoga je Federalno ministarstvo okoliša i turizma predložilo Vladi FBiH da Agencija za privatizaciju FBiH načini jednu kratku informaciju o poduzetim aktivnostima oko hotela “Maršal” i poništi doneseni zaključak od 30. prosinca 2014., koji se odnosi na Federalno ministarstvo okoliša i turizma, te predlože mjere kako bi nadležne institucije riješile status i financijsku situaciju hotela “Maršal”.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.