prekogranična suradnja

Dogovoren snažan zamah u nizu zajedničkih projekata HNŽ-a i Hrvatske

Dogovoren snažan zamah u nizu zajedničkih projekata HNŽ-a i Hrvatske
23.05.2022.
u 18:23
Pogledaj originalni članak

Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na čelu s premijerom Nevenkom Hercegom u ponedjeljak su u Ravnom održali sastanak s kolegama iz Dubrovačko-neretvanske županije, predvođenim županom Nikolom Dobroslavićem.

Uz načelnika Općine Ravno, sastanku su nazočili predstavnici općina Neum, Stolac i Čapljina, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Naglašeno je kako su na sastanku otvorene brojne važne teme koje tematiziraju nastavak i razvoj prekogranične suradnje na više infrastrukturnih projekata, a koje su od životne važnosti za pogranična područja, osobito za brzorastući prostor Ivanice.

Sudionici sastanka dotaknuli su se i važnosti predstojećih Općih izbora u BiH, s naglaskom na vitalnu važnost hrvatskoga pitanja i svega onoga s čim se, kao narod i politička zajednica u ovoj državi, suočavaju.

Na kraju se navodi kako je dogovoren snažan zamah u nizu zajedničkih projekata, kako kroz razmjenu iskustava, tako i kroz konkretna prekogranična apliciranja za europska sredstva s ciljem rasta i razvitka ovog najjužnijeg prostora.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.