Bosić:

Dodik stavio institucije RS-a u funkciju tajkuna

Dodik stavio institucije RS-a u funkciju tajkuna
26.02.2016.
u 11:43
Pogledaj originalni članak

- Uhićenje zamjenika ministra obrane BiH Borisa Jerinića (SDS) još je jedan dokaz kako se u obračunu tajkuna s interesima običnih građana ne biraju sredstva - ocijenio je za Fenu predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

- Očigledno je kako je Milorad Dodik stavio institucije Republike Srpske u funkciju tajkuna i onih koji su na raznorazne načine došli do velikih novaca - rekao je Bosić.

Komentirajući današnje privođenje zamjenika ministra obrane BiH Borisa Jerinića (SDS), jer se usprotivio eksproprijaciji zemljišta za potrebe Rudnika i Termoelektrane "Stanari", Bosić je kazao kako je očito interes "onih koji drže Dodika na vlasti, novcem i uticajem, značajniji od interesa 'običnih građana'", prenosi Fena.

Bosić smatra kako "nažalost i policija i pravosuđe RS-a služe za prikrivanje kriminalnih radnji i na neki način osiguranja kapitala najbogatijih".

- Umjesto da Rudnik Stanari iskorištava RS, a kreditom kineske banke da je ona napravila Termoelektranu, Dodik je za male pare dao jedan od najvećih resursa RS-a da ga iskorištava privatni kapital. Ako se ovako nastavi, RS neće moći izaći iz lanca siromaštva u koji ga je zarobila aktuelna vlast - tvrdi lider SDS-a.

Stoga njegova stranka, kako je dodao, stalno upozorava da bez obračuna s krupnim kriminalom, koji je "zaštićen u vrhu vlasti, RS nema šansu prodisati".

- SDS će nastaviti boriti se protiv onih koji su opljačkali RS i to je naš politički cilj i neće nas zaustaviti 'sindikat kriminalaca' koji se organizirao i vidljiv je prilikom svakog pokušaja procesuiranja onih koji su pokrali stotine milijuna maraka od naroda. Veliki problem je u bankama u RS-u koje su uništili svojom gramzivošću, a javna poduzeća potkradaju građane naplaćujući im velike cijene za usluge kako bi Dodik ostao na vlasti kroz zapošljavanje u tim javnim poduzećima. Stoga, dok je Dodik na vlasti, RS nema šansu krenuti naprijed - kaže predsjednik SDS-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.