PREDSJEDNIK RS-a NEZADOVOLJAN

Dodik: Sastanak je bio bezuspješan i bespotreban

Foto: Dejan Moconja
Dodik: Sastanak je bio bezuspješan i bespotreban
03.12.2013.
u 12:30
Dodik je naglasio da je pogrešno izrečena ocjena da je dogovor postignut
Pogledaj originalni članak

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je sastanak političkih lidera iz BiH u Pragu bio bespotreban i bezuspješan, te da nije dogovoren ni izbor izaslanika u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je naglasio da je pogrešno izrečena ocjena da je dogovor postignut, dodavši da dio izbora izaslanika u Dom naroda nije dovoljan da se pitanje "Sejdić-Finci" riješi. 

"Što se tiče Doma naroda naš stav je od početka bio jasan. Nigdje u odluci suda u Strasbourgu ne piše da u Ustavu treba da se navede da 'ostali' moraju obvezno da budu izabrani, jer je intencija te odluke da se ne favorizira niti jedna etnička grupa. Zato se i tražilo da se skidaju etnički predznaci za bilo kakve vrste izbora", istakao je Dodik za Radio Republike Srpske. 

On je pojasnio da je Republika Srpska tražila da se omogući da predstavnici manjina imaju pravo da budu kandidirani, a da li će biti izabrani nije moguće garantirati. 

"Ne može se ni ustav u tom pogledu promijeniti i nametnuti obvezan izbor 'ostalih' kao kategorije iznad svega", naglasio je Dodik. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.