Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Razgovarat ćemo o povratku u institucije, BiH je velika nevolja

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Dodik: Razgovarat ćemo o povratku u institucije, BiH je velika nevolja
14.01.2022.
u 21:10
Dodik naglasio kako je Bosna i Hercegovina "jedna velika nevolja, jedna retrgogradna stvar"
Pogledaj originalni članak

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će se vratiti u Banja Luku i razgovarati sa svim partnerima u vlasti, ali i u oporbi o povratku u istitucije BiH. Napominje kako je ključno pitanje da Srbi ne mogu dobiti ono što su dobili i što je potpisano u Daytonskom sporazumu. BiH je, kaže Dodik, jedna "velika nevolja, jedna retrogradna stvar".

Milorad Dodik je za RTS rekao kako je briga koju pokazuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić važna i da razumiju kontekst u kojem je pozvao da se vrate u institucije BiH.

"Ja ću se vratiti u Banja Luku i razgovarat ću sa svim partnerima u vlasti, ali i u oporbi. Predsjednik je i sam iskazao želju da se i s drugima vidi i razgovara. Naše odsustvo iz institucija je nastalo kada su nastale izmjene zakona koje je donio Valentin Inzko, a nije imao pravo. Mi ćemo se u veljači vratiti u Skupštinu i razgovarati o ovoj temi", rekao je Dodik.

Naglasio je i kako je Bosna i Hercegovina "jedna velika nevolja, jedna retrgogradna stvar".

"Ključno pitanje je kako mi Srbi ne možemo dobiti ono što smo dobili i što je potpisano u Daytonskom sporazumu. Precizno piše, ne može izričitije. To što je nama dano sada se skrnavi kroz odluku o šumama i zemljištu, kada imamo investicije onda se to zaustavlja. Oni nikada nisu pokazali želju da surađujemo na obostranom razvoju", kaže Dodik.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.