Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Pozvati EU da u što skorije vrijeme primi BiH u status kandidata

Dodik: Pozvati EU da u što skorije vrijeme primi BiH u status kandidata
15.11.2018.
u 14:00
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik naglasio je da će se na novoj funkciji člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS založiti za uspostavljanje dogovora oko zajedničkog interesa na razini BiH uz poštovanje Ustava i Daytonskog sporazuma, ali ne i nametnutih rješenja visokog predstavnika.

On je tijekom razgovara s veleposlanikom Irske u BiH Majlsom Gajranom prenio stav da će se RS u idućem razdoblju  usredsrediti isključivo na ekonomska pitanja, a da će se kao srpski član Predsjedništva BiH zalagati za stabilnost institucija i političke situacije u BiH, kao i za to da BiH što prije dođe do kandidatskog statusa na putu ka Europskoj uniji, priopćeno je iz Dodikovog ureda.

- Želimo fleksibilniji odnos Brisela prema tom statusu i zalagat ću se za zajedničku izjavu članova Predsjedništva BiH kojom ćemo pozvati Europsku uniju da nas u što skorije vrijeme prime u status kandidata. Time bi BiH dobila novi podsticaj i dinamiku - rekao je Dodik, izrazivši očekivanje da se na razini BiH napravi napredak na planu ekonomije i da se uđe u veliki investicijski proces izgradnjom infrastrukture.

Dodik i veleposlanik Gajran složili su se da bi dobro bilo da BiH sa Irskom, koja je izuzetno rastuća ekonomija, razmijeni pozitivna iskustva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.