Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Dodik: Noćni napad na zastavu RS neće me spriječiti da ona uvijek bude u Predsjedništvu BiH

Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
Dodik: Noćni napad na zastavu RS neće me spriječiti da ona uvijek bude u Predsjedništvu BiH
24.11.2018.
u 12:57
Dodik je rekao da je zabrinjavajuće da je zastava brutalno uklonjena nakon radnog vremena, kad nikoga nije bilo u uredu, što samo govori da je zgrada Predsjedništva BiH nesigurno mjesto za njegovo normalno funkcioniranje.
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog ureda u zgradi Predsjedništva nedopustivo i skanadalozno i očigledno predstavlja pokušaj Šefika Džaferovića i Željka Komšića da mu pošalju poruku da tamo nema mjesta za Srbe.

"Taj potez simbolički samo potvrđuje namjeru hegemonističkih krugova u Sarajevu da protivno Daytonu eliminiraju Republiku Srpsku, jer histerični noćni juriš na zastavu Republike Srpske upravo to demonstrira", rekao je Dodik upitan da prokomentira sinoćnje uklanjanje zastave RS ispred njegovog ureda u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu.

On je naglasio da zastava Republike Srpske ispred njegovog ureda i na ceremoniji predaje akreditivnog pisma novoimenovanog veleposlanika Srbije, nije nikakva bahatost i neodgovornost, niti skrnavljenje, kako to navode Džaferović i Komšić.

"To je moja potreba za simboličkim predstavljanjem svog identiteta i identiteta naroda kojem pripadam i kojeg predstavljam. Boja i simbolika zastave Republike Srpske ne vrijeđa nikoga i predstavlja njezin službeni vizuelni identitet. Kome to može smetati? Nikome dobronamjernom", istaknuo je Dodik za Srnu te dodao da tek kada bude uklonjena zastava Federacije BiH, onda netko ima pravo nešto mu reći. 

On je rekao da je zabrinjavajuće da je zastava brutalno uklonjena nakon radnog vremena, kad nikoga nije bilo u uredu, što samo govori da je zgrada Predsjedništva BiH nesigurno mjesto za njegovo normalno funkcioniranje. 

"Za pretpostaviti je da po zgradi, odnosno mom uredu, kada nema nikoga vršljaju pripadnici raznih obavještajnih službi koje kontrolira sarajevski politički krug", naglasio je predsjedatelj Predsjedništva BiH.

Dodik je poručio da ga noćni napad na zastavu Republike Srpske neće spriječiti da ona uvijek bude istaknuta ispred njegovog ureda i tamo gdje se on nalazi kad god je i dokle god je u zgradi Predsjedništva BiH, svidjelo se to kome ili ne. 

Zastava Republike Srpske koja je bila istaknuta ispred ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH u Sarajevu uklonjena je sinoć na zahtjev ureda Šefika Džaferovića.

Zastava RS bila je istaknuta i jučer, pored zastave BiH, u svečanom salonu kada je Dodik primao akreditivna pisma veleposlanika Srbije Aleksandra Đorđevića.

Podsjećamo, Dodik je jučer ispunio predizborno obećanje i izjednačio zastavu države BiH sa zastavom Republike Srpske u zgradi kolektivnog šefa države u Sarajevu. Tako je primio veleposlanika Đorđevića pod zastavama Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Republike Srbije.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr