uz određeni uvjet

Dodik najavio mogućnost da RS prihvatiti prilagođeni SSP

Dodik najavio mogućnost da RS prihvatiti prilagođeni SSP
09.07.2016.
u 19:02
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas mogućnost da RS prihvati prilagođeni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU, ukoliko Njemačka ponudi prihvatljivu nadoknadu šteta za poljoprivredne proizvođače i prerađivače.

Kazao je da će se 13. srpnja sastati s njemačkim saveznim ministrom za poljoprivredu i razgovarati o mogućoj prilagodbi Sporazuma o stabilizaci i pridruživanju BiH s EU, te razgovarati o mogućoj nadoknadi šteta poljoprivrednicima u skladu s obećanjem njemačke kancelarke Agnele Merkel.

- Ukoliko bude stvari koje su prihvatljive, prije svega, za korisnike, mi ćemo to uraditi. Glavnu riječ imaju poljoprivredni proizvođači i prerađivači. Ako oni budu zadovoljni određenim aranžmanima, možemo se kretati dalje - rekao je Dodik u izjavi novinarima u Bratuncu, javlja Fena.

Govoreći o mogućem referendumu u RS-u o 9. siječnja, Danu RS-a, koji je osporio Ustavni sud BiH, naveo je da bi „najoptimalnije bilo da se referendum održi djedan dana prije lokalnih izbora“.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.