lider rs-a

Dodik: Britanski špijuni prisluškuju mene i Vučića, OSA otvorila naloge

Dodik: Britanski špijuni prisluškuju mene i Vučića, OSA otvorila naloge
25.06.2018.
u 08:53
Dodik je rekao kako postoje brojni dokazi da britanske obavještajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i Republike Srpske, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.

Dodik je za izdanje srbijanskog Kurira izjavio kako postoje brojni dokazi da britanske obavještajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS, a pretpostvalja da je ista situacija i u Srbiji, i da je to jedan od načina da ih destabiliziraju.

"Dokaz su izjave ministra obrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim utjecajem na ovom prostoru. U srpnju se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog veleposlanika", istaknuo je Dodik.

Dodik je rekao da se ne radi o običnim vojnicima, pješadincima, već specijalcima koji se obavještajnim radom bave na osnovu suvremene i sofisticirane tehnologije.

Dodik kaže kako pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvijek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvijek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

"Dokaz je u činjenici da je već ranije Obavještajna služba BiH (OSA) otvorila operativne naloge prisluškivanja dužnosnika Srbije i RS. Svatko tko je ovdje upućen u bilo što, zna da se to u BiH ne može raditi bez odobrenja zapadnih službi. Što ćete veći dokaz od ovog", kazao je on.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.