Predsjednik SNSD-a

Dodik: Ako ne bude zastupnika, neće biti ni ministara

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Dodik: Ako ne bude zastupnika, neće biti ni ministara
19.10.2020.
u 08:11
Pogledaj originalni članak

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je kako ova stranka nije sudjelovala u rasturanju DNS-a, jer da jeste ne bi bili koalicijski partneri, ali ne može dozvoliti da se raskalašna ponašanja identificiraju kao dio politike vladajuće koalicije.

"To što je nakon izbora iz DNS-a izašao određen broj ljudi, stvar je njihovih politika. Ljudi iz DNS-a su tražili da prema članovima koji su ranije pripadali DNS-u imamo oštru politiku, da ih ne prihavaćamo i da ih odbacimo, što smo mi smatrali neprihvatljivim", rekao je Dodik, javlja Srna. 

On je dodao kako SNSD ni sada ne želi odbaciti bilo koga iz DNS-a tko smatra da treba biti dio vladajuće koalicije.

"Hoće li DNS biti u Vladi ili neće, sačekat ćemo izjašnjenje zastupničkig kluba. Imat će onoliko ministara koliko budu dali zastupnika. Ako ne bude zastupnika, neće biti ni ministara", rekao je Dodik. 

Da je bilo ozbiljne politike u DNS-u, tvrdi Dodik, raščistili bi "grupu iz Istočnog Sarajeva koja je šutirala novac prikupljen na nekoj žurci".

"Oni su smatrali da su dovoljno jaki, da mogu raditi što hoće i nažalost po njih najviše, mi ćemo poduzeti sve mjere odgovornosti. Obaviješten sam od sigurnosnih agencija kako imaju mnogo dokaza i da su neki postupci u tijeku", naveo je Dodik.

On je dodao da možda do ovoga ne bi ni došlo da nije bilo ovakvih informacija.

"Došle su informacije da postoji bahatost, monopol, da preko jedne tvrtke idu sve nabavke prema putarskim poduzećima, da se ne plaća dok se ne da reket. Dobio sam informaciju od čovjeka iz Istočnog Sarajeva, kojem je trebalo da `Putevi` plate 700.000 KM, da je morao dati 200.000 KM da mu se to plati. Ali, to je stvar nadležnih istražnih organa", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, to su neprihvatljive stvari i ne želi biti dio te politike.

"To neće nijedna stranka iz koalicije. Ne možemo dozvoliti da se takve politike i takva raskalašna ponašanja identificiraju kao dio politike ove koalicije", kategoričan je Dodik.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.