Do kraja srpnja Dom naroda razmatra zakone o izbornim jedinicama i borcima

Do kraja srpnja Dom naroda razmatra zakone o izbornim jedinicama i borcima
16.07.2018.
u 12:40
Pogledaj originalni članak

Kolegij Doma naroda Parlamenta FBH zakazao je do kraja srpnja dvije sjednice. Na izvanrednom zasjedanju, ovog četvrtka, izaslanici će se izjašnjavati samo o jednoj točki dnevnog reda - Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

To bi se trebalo odvijati po hitnoj proceduri, koju su sugerirali predlagači zakona poslanički klubovi Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost BiH, Demokratske fronte, Socijaldemokratske partije BiH i delegat u Domu naroda Predrag Kojović.

Smatraju da zakon ima ustavnu osnovu i da će otkloniti blokade koje su se i dosad pojavljivale u konstituiranju federalnog Doma naroda.

Ukoliko se izglasa u Domu naroda bit će omogućeno da stupi na snagu jer je nedavno jednoglasno usvojen u Zastupničkom domu, pri čemu tom izvanrednom zasjedanju nisu nazočili zastupnici Kluba HDZ-HNS.

Izrazili su stav da je zakon u suprotnosti s Ustavom BiH, presudom Ustavnog suda BiH koja se odnosi na načela legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, kao i sa Ustavom FBiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.