pročitajte što je poručio

"Djed Mraz" iz Prijedora uputio pismo roditeljima

Foto: SRNA
"Djed Mraz" iz Prijedora uputio pismo roditeljima
30.12.2016.
u 21:40
Pogledaj originalni članak

"Djed Mraz" iz Prijedora, koji već više od desetljeća uveseljava najmlađe sugrađane djeleći im paketiće u slučajnim susretima na ulicama, zamolio je danas putem Facebooka roditelje da ne traže paketiće za svoje dijete kod kuće.

"Već duže vrijeme suočavam se s nekim osobama koje me mole da im dadnem paketić za njihovo dijete ili unuče koje je kod kuće, a iz nekog razloga trenutačno nisu tu. Ovom objavom ću pokušati objasniti zašto im ne mogu dati paketić", napisao je popularni prijedorski "Djed Mraz", javlja Srna. 

On je zamolio "pojedine osobe" da mu ne pišu i ne zaustavljaju ga na putu s takvim zahtjevima.

"Svrha ovoga što radim je u tome da mene dijete vidi i da ga razveselim samom pojavom. U paketiću se nalazi par sitnica koje i nemaju neku materijalnu vrijednost, a namijenjene su djeci predškolskog uzrasta. Samim tim molim i roditelje da ne dovode u nezgodnu situaciju i sebe i mene tražeći paketić za dijete koje ide u školu", napisao je "Djed Mraz".

On je podsjetio da je Humaniratno krišćansko udruženje "Kruh života", kao i godinama unatrag osiguralo paketiće za školsku djecu na području Prijedora. Kako kaže, i od tog udruženja i on dobiva poklone koje dijeli na ulici, ali su se tijekom niza godina u podršku uključili brojni poduzetnici i pojedinci.

Prijedorski "Djed Mraz" u automobilu s "djedamrazovskom prikolicom" i velikim irvasom, u kompletnoj opremi, sa zvončićima i "o-ho-ho-ho-ho" osmjehom od Svetog Nikole do pravoslavne Nove godine podijeli više stotina paketića u susretima s djecom.

Na tu ideju došao je još 1997. godine kada su ga, dok se s kćerkicom vozio kroz Modriču, zaustavili i opkolili vojnici tadašnjeg IFOR-a, a potom njegovoj kćerki darovali novogodišnji poklon.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.