Veleposlanstvo SAD-a potvrdilo

Derek Chollet dolazi u BiH 15. studenoga

Derek Chollet dolazi u BiH 15. studenoga
10.11.2021.
u 19:42
Pogledaj originalni članak

Savjetnik američkog State Departmenta Derek Chollet boravit će u Bosni i Hercegovini od 15. do 17. studenoga kako bi potvrdio podršku SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i pozvao dužnosnike zemlje da se uključe u konstruktivan dijalog, naveli su iz Veleposlanstva SAD u službenom priopćenju.

- Tijekom boravka u Sarajevu, savjetnik Chollet će se sastati sa visokim dužnosnicima vlade kako bi naglasio da su funkcionalne, demokratske institucije na svim razinama vlasti ključne za bolju budućnost svih građana, kako u Federaciji BiH tako i u Republici Srpskoj (RS), kao i u Brčko Distriktu. 

Prenijet će čvrstu poruku da bi svaki pokušaj da se poništi 26 godina mira i napretka, povlačenjem iz državnih institucija, mogao narušiti Daytonski mirovni sporazum, stvoriti teškoće za građane i biti veliki destimulans za investitore i izvor ozbiljne zabrinutosti za međunarodnu zajednicu. Savjetnik će se također sastati s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, da prenese snažnu podršku američke vlade njegovom mandatu, uključujući potrebu za vitalnim ekonomskim, izbornim i antikorupcijskim reformama. Osim toga, sastat će se sa predstavnicima medija i civilnog društva - navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.