boravili u Prnjavoru

Deportacija navijačke grupe iz BiH u Srbiju

Deportacija navijačke grupe iz BiH u Srbiju
02.10.2016.
u 20:27
Pogledaj originalni članak

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić potvrdio je da je u tijeku deportiranje grupe navijača iz Beograda u Srbiju.

"Njih je preuzela Služba za poslove sa strancima, obradila ih u suradnji sa sigurnosnim državnim agencijama", rekao je Ujić za agenciju Beta. Ta grupa, koju čine navijači "Alaktraza" iz Beograda, boravila je u Prnjavoru, gdje se jučer sukobila s mještanima.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ranije je izjavio da se sumnja da su oni, na poziv jednog loklanog biznismena, stigli u Prnjavor kako bi izazvali nerede tijekom lokalnih izbora.

Služba za odnose sa strancima je, rekao je Ujić, u skladu sa zakonom donela odluku o njihovoj deportaciji u Srbiju i otkazala im boravak u BiH.

Ujić je kazao da je Služba za odnose s strancima utvrdila identitet članova te grupe i došla do saznanja da su oni ranije počinili teška krivična djela na teritoriju Srbije.

Ujić nije mogao reći hoće li toj grupi biti zabranjen ulazak u BiH, navodeći da odluku o tome donose druge sigurnosne agencije "na osnovu operativnih saznanja o njima".

U grupi koja je bila u Prnjavoru bio je i Dragan Đurđević, pripadnik navijačke grupe "Grobari Alkatraz". Đurdjević je 2009. godine prijetio novinarki Brankici Stanković da će je likvidirati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.