u Sanici

Demineri kod Ključa očistili 66 tisuća kvadratnih metara

Demineri kod Ključa očistili 66 tisuća kvadratnih metara
25.12.2019.
u 16:08
Pogledaj originalni članak

Demineri su u Sanici kod Ključa očistili 66 tisuća kvadratnih metara sumnjive površine i uklonili 99 komada streljiva, priopćila  je Federalna uprava Civilne zaštite.

Od ukupne površine u navedenom zadatku na lokaciji “Gornja Sanica - Crkvena Glavica”, kilometar sjeverno od Sanice u općini Ključ, deminirana tehnički izviđana cjelina je 21.575 m2, dok je očišćeno 44.378 m2. 

Uklanjanjem streljiva, stanovnicima su osigurani sigurni uvjeti za život i korišćenje zemljišta. Lokalnom stanovništvu je od velikog značaja i što je na toj lokaciji  pravoslavna crkva.

Deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite “Bihać B”, tehničkim izviđanjem očistio je 65.953m2 sumnjive površine u okviru deminerskog zadatka uklanjanja kasetne municije na lokaciji “Gornja Sanica – Crkvena Glavica”.

Pronađenih 99 komada KB-1 (zvončići) uništio je na licu mjesta tim te uprave za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) “Bihać A”.

Na ovom području stanovništvo se uglavnom bavi poljoprivredom koja im je, uz eksploataciju šume, osnovni izvor prihoda za život.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.