Husein ef. Kavazović

"Danas više nego ikada treba dobrih vijesti i nade u bolje sutra"

"Danas više nego ikada treba dobrih vijesti i nade u bolje sutra"
24.06.2017.
u 11:50
Pogledaj originalni članak

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajram reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je Bajramsku čestitku.

"Ispratili smo još jedan ramazan. Iza nas je mjesec Božije milosti i oprosta. Mjesec u kojem smo vidjeli pune džamije na mukabelama i teravijama. Posebno smo obradovani velikim brojem mladih ljudi koji su, ne samo sudjelovali u aktivnostima svojih džemata, nego su brojne aktivnosti i sami organizirali. Sve to nas je ohrabrilo.
I da nam ramazan nije donio nijednu više blagodat ova bi bila dovoljna da imamo razloga sretni dočekati sutrašnji Bajram", stoji u čestitci. 

"Na nama je sada da tu nadu i snagu koju nam je ulio ramazan prenesemo u našu svakodnevnicu. Taj duhovni preporod koji smo iskusili na osobnoj i kolektivnoj razini treba biti naš zalog za uspjehe koje moramo postizati zarad budućih generacija. Danas nam više nego ikada treba dobrih vijesti i nade u bolje sutra", navodi se u čestitci. 

Bajramski dani su, kako je poručio, prilika da se u živote unesu radost i podijele je s drugima, da se barem na kratko ostave problemi i neslaganja iza sebe.

Svima koji slave u domovini Bosni i Hercegovini, u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i dijaspori, zaželio je sretne bajramske dane. 
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.