predobar spoj

Čupava prhka pita od jabuka i borovnica

Foto: Index
Čupava prhka pita od jabuka i borovnica
11.03.2024.
u 07:49
Pogledaj originalni članak

Jabuke i borovnice mogu biti predobar spoj u ovoj sočnoj piti.

Sastojci

500 g bezglutenskog brašna

120 g šećera

250 g maslaca

jaja

500 g jabuka

300 g borovnica

vanilin šećer

100 g šećera

malo cimeta

Priprema

- Od brašna, šećera, maslaca i jaja zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela - veći dio stavite na hlađenje u hladnjak, a manji stavite u zamrzivač, piše Index.hr

-  Jabuke ogulite i naribajte te ih stavite dinstati sa šećerom dok tekućina ne ispari. Ohladite ih, a zatim ih pomiješajte s vanilin šećerom i borovnicama te pospite cimetom.

-  Donji dio tijesta razvaljajte na papiru za pečenje i stavite u kalup. Stavite nadjev i na njega naribajte manji dio tijesta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 180 i pecite 20 do 25 minuta. Pospite šećerom u prahu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.