posjeta

Crnadak boravi u službenoj posjeti Republici Azerbajdžan

Crnadak boravi u službenoj posjeti Republici Azerbajdžan
01.12.2016.
u 11:28
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak tijekom prvog dana službene posjete Azerbajdžanu sastao se s predsjednikom Republike Azerbajdžan Ilhamom Alijevim, ministrom vanjskih poslova Elmarom Mammađarovim i premijerom Arturom Rasizadeom.

Crnadak je zahvalio na pomoći koju je Republika Azerbajdžan kroz humanitarne projekte realizirala u BiH, a posebno one koje je realizirala putem Fondacije “Hejdar Alijev”, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.    

Ukazao je na potrebu za unapređenjem privredne suradnje i povećanje nivoa vanjskotrgovinske razmjene te je izrazio nadu da će uskoro biti realizirana planirana posjeta predsjednika Azerbajdžana Bosni i Hercegovini.

Na sastanku s ministrom Mammađarovim predloženo je da bude češća razmjena posjeta visokih delegacija BiH i Azerbajdžana.

Bilateralni odnosi dvije zemlje ocijenjeni su dobrim i prijateljskim bez otvorenih pitanja, a potcrtano je da bi ekonomska suradnja mogla biti na daleko većem nivou uz otvaranje mogućnosti za uspostavljanje novih privrednih veza.

Interes BiH je, naglasio je Crnadak, unapređenje ekonomske i trgovinske suradnje s Azerbajdžanom, koja je već prisutna i u regiji zapadnog Balkana.

Pozdravio je azerbajdžanske investicije u sklopu "Projekta povjerenja“ odnosno izgradnju fabrike za preradu voća i povrća u Doboju, kao i azerbajdžanske investicije u tvornicu pomfrita "Srebreničanka“ u Srebrenici i naveo sektore koji bi posebno mogli biti interesantni za investitore iz Republike Azerbajdžan: infrastruktura, energetika, turizam, proizvodnja hrane i drvoprerađivačka industrija.

Nakon sastanka Crnadak je položio vijence na spomenik bivšem predsjedniku Hejdar Alijevu i spomeniku poginulim braniteljima za nezavisnost.

Drugog dana posjete planirano je da se sastane sa predsjednikom Parlamenta Azerbajdžana Ogtay Asadovim.                                                                           

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.