sastanak s Inzkom

Čović: Odmah u listopadu i studenom riješiti pitanja Sejdić-Finci i reorganizaciju BiH

Čović: Odmah u listopadu i studenom riješiti pitanja Sejdić-Finci i reorganizaciju BiH
06.09.2016.
u 08:52
"Više vremena nemamo i zato sam ja ovoliki pobornik euroatlanskog puta. Taj put će nas natjerati da to moramo riješiti", poručio je Čović
Pogledaj originalni članak

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović jutros se u Sarajevu sastao s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Iznkom. Ovo je prvi sastanak dužnosnika nakon što se Čović pismom požalio OHR-u i veleposlancima PIC-a na neravnopravan položaj Hrvata u BiH.

On je uoči sastanka s visokim predstavnikom izjavio da će BiH imati otvorena vrata na europskom putu, ali da mu nije jasno kako netko može zamislit da idemo dalje u razradi tog puta ako unutar sebe imamo Ured visokog predstavnika (OHR) i Vijeće za implementaciju mira (PIC), piše Klix.ba.

"To moramo sami riješiti. Točno, strategija čitave moje politike koju vodim kao član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i ono što radim kroz stranku i HNS, jeste da u ovom izbornom ciklusu to moramo završiti", rekao je Čović. 

On je kazao kako će razgovor s Inzkom promijeniti u drugu dinamiku i kako je njegov zadatak da odmah u listopadu i studenom ove godine nametne rješavanje pitanja Sejdić-Finci i reorganizacije BiH. 

"Više vremena nemamo i zato sam ja ovoliki pobornik euroatlanskog puta. Taj put će nas natjerati da to moramo riješiti", poručio je Čović. 

Smatra da Daytonskim mirovnim sporazumom građani BiH nisu dobili državu s greškom, ali su dobili nesavršeno uređenje koje ne može funkcionirati što se prema njegovim riječima više puta pokazalo u praksi.

Podsjećamo, Čović je nedavno pisao Inzku i veleposlanicima PIC-a kojim se požalio na nejednakopravnost hrvatskog naroda u BiH. U pismu je naveo kako su primjeri uskraćivanje Hrvata elementarnih političkih prava čvrsto utemeljenih na ustavnoj kategoriji konstitutivnosti naroda u odnosu na druga dva konstitutivna naroda, na žalost izrazito brojni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.