Fojnica

Čović: Nema apstinencije 7. listopada šaljemo poruku da smo politički narod

20.09.2018.
u 20:29
Izrazio je Čović uvjerenje da danas imamo dovoljno snage, mudrosti i odgovornosti da možemo na politički način razmišljati u Bosni i Hercegovini.
Pogledaj originalni članak

Želimo zajedno kao Hrvatski narodni sabor poslati svima poruku zajedništva, pozdravljam vas i čestitam 28. obljetnicu utemeljenja HDZ-a ovdje u Fojnici. Dragi prijatelji koji ste bili s nama kroz povijest, dragi vizionari i u mnogo težim uvjetima ste znali prepoznati vrijeme kada odrediti jedan veliki politički projekt za hrvatski narod u BiH - kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović u Fojnici na obilježavanju 28 godina HDZ-a BiH i prvom završnom skupu, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

-Samostan koji smo obišli je vrlo jasna poruka za sve one koji promišljaju kako se živjelo ovdje prije 100, 200 ili 1000 godina. Svi oni koji žele malo dublje zagrebati po našoj povijesti mogu naći odgovor na ta pitanja upravo u fojničkim samostanima i samostanima diljem Bosne i Hercegovine. Zato trebamo biti ponosni jer tu su odgovori koje danas tražimo, naglasio je Čović.

-Mi šaljemo poruku i danas uoči narednih Općih izbora da jesmo tu, da želimo graditi Bosnu i Hercegovinu, graditi je kao zemlju u kojoj će se jednakopravno moći osigurati razmišljanje političkih misli hrvatskog naroda kako to rade danas i Bošnjaci i Srbi kao većinski, jedan u Federaciji, jedan u Republici Srpskoj, osvrnuo se predsjednik Čović i uputio jasnu poruku danas u Fojnici.

Izrazio je Čović i uvjerenje da danas imamo dovoljno snage, mudrosti i odgovornosti da možemo na politički način razmišljati u Bosni i Hercegovini.

-Zbog toga smo i krenuli u ovak projekt zajedno sa strankama HNS-a, da svima onima koji su sumnjali zbog toga što nismo mogli promjenuti Izborni zakon da možemo osigurati legitimno predstavljanje hrvatskog naroda, da možemo izboriti svoju poziciju, da u naredne 4 godine kada će se svakako odlučivati o budućnosti BiH kada su u pitanju euroatlanske integracije, jasan je bio Čović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.