Susret s gospodarstvenicima

Čović: Gospodarstvenici moraju pratiti trendove u svijetu

gospodarstvenici
gospodarstvenici
gospodarstvenici
01.03.2016.
u 11:32
Nezaposlenost se ne smije rješavati masovnim zapošljavanjem u javnim poduzećima, rekao je Čović
Pogledaj originalni članak

U hotelu 'Park' sinoć je održan susret gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića s gospodarstvenicima, a kao posebni gost bio je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

„Gospodarstvenici moraju pratiti trendove u svijetu kako bi svoj biznis razvili u pravom smjeru, a nezaposlenost se ne smije rješavati masovnim zapošljavanjem u javnim poduzećima“, rekao je Dragan Čović istaknuvši da upravo pripadnici hrvatskog naroda koji se nalaze u vlasti na federalnoj i državnoj razini prednjače u svim aktivnostima kada se radi o euroatlanskom putu BiH, te izrazio nadu da će se akcijski plana za ulazak u NATO aktivirati u mjesecu lipnju, piše sirokibrijeg.ba.

Prezentaciju stanja gospodarstva Širokog Brijega popraćenu brojnim i zanimljivim statističkim podacima u kojima je uspoređen Široki Brijeg s ostalim općinama/gradovima u ŽZH/FBiH/BiH, te podatke o zaposlenosti/nezaposlenosti, uvozu i izvozu i druge zanimljive statističke podatke o gospodarstvu Širokog Brijega prezentirao je Ivan Jurilj direktor Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj koji je ujedno bio i moderator susreta.

Nakon prezentacije, nazočnima se obratio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je govorio u projektima koje je grad u posljednjih nekoliko godina ostvario, kao i o onima koji se trenutnu realiziraju. Između ostalih istaknuo je izgradnju kanalizacije, projekt rekonstrukcije vodonatapnog sustava, školu na Lisama, te projektima koji su u planu pročistač otpadnih voda, projekt Duhanske stanice i završetak izgradnje vodovoda na cjelokupnom području Širokog Brijega. 

„Naša trajna zadaća je stvaranje preduvjeta vama gospodarstvenicima za proširenje vaših kapaciteta i u konačnici ostvarenje još boljih poslovnih rezultata“, rekao je gradonačelnik Kraljević.

„Kada govorimo o Širokom Brijegu o gospodarstvu možemo reći da ovdje imamo reprezentaciju Širokog Brijega“, rekao je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke istaknuvši zadovoljstvo ispravljanja nepravde prema općinama/gradu ali i samoj Županiji Zapadnohercegovačkoj konačnom izmjenom pripadnosti javnih prihoda ponajviše zahvaljujući Ministrici financija FBiH Jelki Miličević. 

S obzirom na odličan odaziv i pozitivnu reakciju gospodarstvenika na susret s gradonačelnikom iz Gradske uprave Širokog Brijega je potvrđeno da će ovaj susret postati tradicionalan, navodi se iz HDZ-a BiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.