ISPROBAJTE

ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA, ŠEĆERA I MEDA

ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA, ŠEĆERA I MEDA
07.09.2022.
u 19:30
Pogledaj originalni članak

Sastojci za biskvit: 

4 kašike pudinga, 
6 jaja, 
4 kašičice praška za pecivo, 
prstohvat soli, 
zamjena za šećer (stevija, javorov sirup, melasa, šećer od hurmi, kokosov šećer).

Za kremu: 

400-500 g nemasnog kiselog vrhnja, 50 ml nemasnog mlijeka ili jogurta, crtica vanilije, zamjena za šećer.

Za glazuru: 

2 žumanca, 
1 kašilica nemasnog kakaa, 
1 kašika nemasnog mlijeka u prahu, 
1 kašika krem sira, 
zamjena za šećer.

Priprema:

1. Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca pomiješajte s ostalim sastojcima. Bjelance s prstohvatom soli miksajte do čvrstoće.

2. Dodajte snijeg od bjelanaca smjesi, poslužite se kašikom i ručno umiješajte u biskvit. Prelijte smjesu u pleh za pečenje i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Zatim prepolovite biskvit, piše Vaša kuharica.

3. Sve sastojke za kremu pomiješajte i kremu premažite po vrhu jednog biskvita, prekrijte drugom polovinom biskvita.

4. Sve sastojke za glazuru pomiješajte i prelijte po vrhu biskvita. Čokoladnu tortu stavite u hladnjak dok se glazura malo ne stvrdne i upije u biskvit.

Savjet: 

U ovoj torti zamjena za šećer ili med bi trebala biti ako je moguće što prirodnija.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.