Ministar za izbjeglice i raseljene osobe rs

Čodraš i Rakić o povratku u Vukosavlje

Čodraš i Rakić o povratku u Vukosavlje
08.03.2017.
u 13:15
Pogledaj originalni članak

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš razgovarao je danas sa načelnikom općine Vukosavlje Borislavom Rakićem o povratku na prostor ove lokalne zajednice, kao i o projektima koje je Ministarstvo realiziralo u Vukosavlju prethodnih godina.

Ministar Čordaš je podsjetio da je njegov resor značajna sredstva izdvojio za izgradnju vodovodne mreže u Vukosavlju, što je bio jedan od prioritetnih projekata za osiguranje kvalitetnijih životnih uvjeta kako povratnika, tako i domicilnog stanovništva u ovoj općini.

Kao najznačajnije aktivnosti koje je Ministarstvo implementiralo na prostoru ove lokalne zajednice, izdvojio je projekte realizirane u 2014. godini, kada je veliki broj stanovnika Vukosavlja, zbog posljedica poplava, ostao bez pitke vode.

Zahvaljujući sredstvima Vlade RS-a u iznosu od 110.000 KM, sanirane su cijevi, kojima je vodom opskrbljivano oko 3.000 stanovnika mjesnih zajednica Jakeš, Pećnik i Vukosavlje, te je izgrađena nova pumpna stanica u naselju Modrički Lug, čijim je oštećenjem oko 70 posto stanovnika ovog naselja ostalo bez vode - priopćeno je Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a.

Dodao je i da je tijekom proteklih godina Ministarstvo u Vukosavlju realiziralo i niz drugih projekata, kao što je sanacija društvenog doma u mjesnoj zajednici Pećnik, obnova stambenih jedinica, te pružanje podrške projektima održivog povratka, s ciljem da se povratnicima osiguraju izvori prihoda i što bolji životni uvjeti. 

Načelnik Rakić je zahvalio ministru na projektima koji su realizirani prethodnih godina, ističući da su pomenuta ulaganja značajno unaprijedila kvalitet života svih stanovnika Vukosavlja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.