Susret s Hearneom i Inzkom

Članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH

17.10.2017.
u 17:42
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primili u nastupni posjet zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt Dennisa W. Hearnea i visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka. 

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se čine u ispunjavanju uvjeta za integraciju BiH u EU i NATO, političko-ekonomskom stanju i prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi PBiH su naglasili da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne promjene u našoj zemlji.

Visoki predstavnik Inzko i supervizor za Brčko Distrikt Dennis W. Hearne su istaknuli da međunarodna zajednica podržava napredak BiH i jačanje funkcionalnosti državnih institucija, a sve u interesu integracije BiH u EU i NATO.

Na kraju sastanka članovi PBiH su iskazali potporu zamjeniku visokog predstavnika i supervizoru za Brčko Distrikt Dennisu W. Hearneau, te mu zaželjeli uspjeh u izvršavanju misije u BiH.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, sastanku je nazočio savjetnik Zoran Đerić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.