sarajevo

Članovi Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava razgovarali sa ministrom civilnih poslova BiH

Članovi Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava razgovarali sa ministrom civilnih poslova BiH
15.02.2016.
u 18:41
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borislav Bojić i članovi tog povjerenstva Maja Gasal - Vražalica i Martin Raguž razgovarali su danas s ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem  o unaprjeđenju efikasnosti, transparentnosti i funkcionalnosti rada Ministarstva civilnih poslova BiH s ciljem osiguranja ustavnosti, zakonitosti, demokratičnosti i poštivanja ljudskih prava.

Sudionici su razmijenili mišljenja o dosadašnjem radu Ministarstva i suradnji s PSBiH, posebno kada je riječ o poslovima iz oblasti državljanstva, upisa u evidenciju građana, prijavljivanja prebivališta i boravišta, znanosti i obrazovanja, rada i zapošljavanja, te kulture i sporta.

Također, razgovarano je i o analizi postojećih zakona iz oblasti ljudskih prava, s obzirom na to da je BiH stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju preuzela obveze usklađivanja domaćeg zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije.

Ministar civilnih poslova BiH posebno je istaknuo da treba podstaći suradnju kada je riječ o donošenju velikog broja strateških dokumenata iz različitih oblasti jer su oni, kako je rečeno, uvjet da naša zemlja aplicira za sredstva iz IPA fondova.

Članovi Zajedničkog povjerenstva izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim radom Ministarstva te poručili da će, kao zakonodavna vlast, učiniti dodatne napore da kroz određena zakonska rješenja pruže potporu radu Ministarstva. Kao vid poboljšanja suradnje istaknuli su i mogućnost organiziranja tematskih sjednica s Ministarstvom za civilne poslove BiH, na kojima bi se razgovaralo o rješenjima za pitanja iz nadležnosti Ministarstva i Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava PSBiH, priopćeno je iz PSBiH.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.