Humanitarna akcija 'Mladi mladima'

Članovi udruge 'Prsten' obradovali djecu s poteškoćama u razvoju

Članovi udruge 'Prsten' obradovali djecu s poteškoćama u razvoju
28.12.2015.
u 07:15
Ove godine akcija je počela predstavom GKM iz Viteza u Zagrebu, kada je sav prihod bio namijenjen za humanitarnu akciju
Pogledaj originalni članak

Osmu godinu za redom Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" iz Zagreba u predbožićno vrijeme organizira humanitarnu akciju koja nosi naziv "Mladi mladima". Cilj akcije je blagdansko vrijeme uljepšati i uveseliti djecu s poteškoćama u razvoju te nezbrinutu djecu smještenu u domovima u BiH.

Ove godine akcija je počela predstavom Gradskog kazališta mladih iz Viteza u Zagrebu, kada je sav prihod od ulaznica bio namijenjen za humanitarnu akciju Foruma mladih "Prsten".

I u praskozorje Božića skupina članova Foruma mladih "Prsten", predvođena zamjenikom predsjednika Filipom Biškićem posjetila je Centar za edukaciju i rehabilitaciju "Kuća nade" u Odžaku, Obiteljski centra "Sveti Rafael" u Vitezu, Udrugu roditelja djece i osoba s posebnim potrebama iz Orašja, te Stadlerovu kuću "Egipat", Dom za nezbrinutu djecu u Sarajevu u sklopu kojega djeluje i dječji vrtić.

"'Prsten' i mi iz Foruma mladih, kao dio te Udruge bosanskih Hrvata, uvijek nastojimo u prvi plan svoga rada staviti djelovanje i pomoć onima kojima je to i najpotrebnije. Stoga nam je velika čast i zadovoljstvo što smo mogli biti, i ovaj put, posrednici dobrih ljudi, bosanskih Hrvata u Zagrebu koji su spremno i konkretno podržali ovu našu akciju koja traje, evo, već osam godina", kazao nam je u Vitezu zamjenik predsjednika Foruma mladih "Prsten" Filip Biškić, te posebno naglasio:

"U ovogodišnjoj akciji znatnu pomoć i podršku dalo nam je i Gradsko kazalište mladih iz Viteza. Naime, mladi su Vitežani održali u Zagrebu kazališnu predstavu 'Šmizle'. Dvorana kina Forum u Studentskom domu 'Stjepan Radić' bila je prepuna, a sav prihod od ulaznica Vitežani su namijenili za podršku našoj akciji 'Mladi mladima'. Uz tu humanitarnu priču vezali smo, ujedno, i promociju kulture mladih iz BiH, ovaj put uspješnim nastupom GKM-a iz Viteza.

Stoga, velika hvala mladim viteškim glumcima, njihovu voditelju Ivanu Sajeviću, a velika hvala i svim predstavnicima udruga i časnim sestrama koje vode domove za nezbrinutu djecu na dobrodošlici, na gostoprimstvu. Doći ćemo mi opet, uskoro", poručio je Filip Biškić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.