Konferencija:

Centar izvrsnosti za drvo-korak do EU sredstava i izazovi i prilike drvne industrije

Centar izvrsnosti za drvo-korak do EU sredstava i izazovi i prilike drvne industrije
03.10.2016.
u 16:45
Pogledaj originalni članak

Drvni klaster Hercegovina (DKH) u suradnji s Hrvatskim drvnim klasterom organizira tematsku konferenciju ''Centar izvrsnosti za drvo – korak do EU sredstava i izazovi i prilike drvne industrije BIH'' koja će se održati 06.10.2016.godine u hotelu Mostar,( adresa: Kneza Domagoja b.b.), s početkom u 10 sati.

Organiziranje jedne ovakve konferencije je rezultat stalne suradnje DKH s Hrvatskim drvnim klasterom gdje smo aktivno sudjelovali na njihovim prijašnjim  konferencijama u Opatiji, Dubrovniku, Slavonskom Brodu i Bruxellu. Iz tog razloga smo odlučili organizirati jednu takvu konferenciju u Mostaru koja će se održati  u sklopu Adriatic Wood Days u Dubrovniku od 2-5.10.2016. Hrvatski drvni klaster  će doći u Mostar zajedno s hrvatskim i europskim delegacijama kako bi sudjelovali na konferenciji i na taj način pomogli svojim izlaganjima da se uvidi važnost šumarstva i drvne industrije  BIH. 

Cilj organiziranja konferencije jeste da osiguramo interakciju između nadležnih institucija, sektorskih asocijacija, klastera, nevladinog sektora i  interesnih skupina kako bi naglasili važnost šumarstva i drvne industrije u BIH, te zajednički pokušamo riješiti ključne izazove u drvnoj industriji, a to su nedostatak Zakona o šumama na županijskom i federalnom nivou i neadekvatno školovanje specijaliziranog kadra potrebnog u ovom sektoru. Na konferenciji u Mostaru će sudjelovati eminentni i poznati stručnjaci iz Hrvatskog drvnog klastera, kao i nadležne županijske institucije, visokoškolske ustanove i razvojne agencije, kojima želimo promovirati ideju osnivanja Centra izvrsnosti za drvo-korak do EU sredstava. 

Uzimajući u obzir očekivanu strukturu sudionika, razvit će se stručne i konstruktivne rasprave o stanju u drvnoj industriji, analizirati stanje u navedenom sektoru i tražiti optimalna rješenja za unaprjeđenje prilika i iznijeti rješenja kakva postoje u Hrvatskoj, Austriji i EU. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.