suradnja ssš u livnu i centra u splitu

Centar izvrsnosti u Livnu

Centar izvrsnosti u Livnu
18.09.2020.
u 20:16
Pogledaj originalni članak

Livanjska škola za život, Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića, dobila je još jedno priznanje na svom višegodišnjem putu uspješnosti. Naime, njezin ravnatelj Saša Grabovac potpisao je sporazum o suradnji s ravnateljem Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u Splitu Ivicom Zelićem.

Ova ustanova promiče obrazovanje potencijalno darovitih učenika i pokušava im pomoći u ostvarenju njihovih potencijala u domovini i svijetu. Bavi se i osposobljavanjem obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima, kazao nam je Grabovac i dodao kako će tom suradnjom strukovna škola iz Livna otvoriti svoja vrata nadarenoj djeci i ponuditi im najbolje uvjete obrazovanja i ostvarenja njihovih potencijala. Uz redovito održavanje nastave, u jednoj od radionica SSŠ posebno je živo. Riječ je o kontinuiranom radu malog pogona za preradu voća, proizvodnju sokova i pekmeza.

Taj pogon ovoj obrazovnoj ustanovi polovinom prošle godine donirao je FAO, organizacija UN-a za hranu i poljoprivredu, u okviru projekta “Potpora pripremi planiranja lokalnog razvoja vođenog zajednicom”, koji je financiralo Ministarstvo poljoprivrede Mađarske. Projekt je zapravo ulaganje u poboljšanje kvalitete života, a školi je dao priliku obučavanja učenika za rad u malim proizvodnim pogonima. Nazočili smo proizvodnji soka od aronije te smo ga i isprobali, tako da iz prve ruke možemo potvrditi njegovu kvalitetu. Svoje usluge SSŠ daje svim zainteresiranim proizvođačima, pojedincima i OPG-ovima.•

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.