Summit u Istanbulu

Čavara: Svakodnevnim dijalogom i suradnjom riješiti uzroke ratova i terorizma

Marinko Cavara
Marinko Cavara
Marinko Cavara
Marinko Cavara
08.04.2016.
u 09:43
Svi trebamo podupirati ideje koje zadržavaju vjerovanje u univerzalnost pravednosti i poštivanja ljudskih prava, ali istovremeno moći spriječiti ambiciozna društva ili države u rušenju tih načela, istaknuo je Čavara
Pogledaj originalni članak

Na 19. Euroazijskom ekonomskom summitu u Istanbulu, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara govorio je u dijelu obraćanja sadašnjih i bivših predsjednika država na temu „Žudnja za hladnim ratom“.
 
„Hladni rat je stvorio uvjete i utemeljio put najvećem broju ključnih sukoba današnjice, uključujući i terorizam. U ovom trenutku, Ujedinjeni narodi, Rusija i NATO, posebno EU, ali i sve zemlje svijeta moraju ozbiljno razmišljati o diplomatskim opcijama i svakodnevnom dijalogu s ciljem rješavanja uzroka ratova i terorizma. Ukoliko ne riješimo uzroke ratova i terorizma teško ćemo se izboriti s posljedicama. Teroristi pokušavaju terorizmom u zemljama u kojima nema rata da stvore ratno stanje. Ono što nam je sada potrebno jesu nove ideje kako razumno i dijalogom Istok i Zapad i svaku drugu podijeljenost povezati međusobno i povezati s ostatkom svijeta. Svakako svi trebamo podupirati ideje koje zadržavaju vjerovanje u univerzalnost pravednosti i poštivanja ljudskih prava, ali istovremeno moći spriječiti ambiciozna društva ili države u rušenju tih načela jer u pravilu to vodi prema neočekivanim posljedicama za sve.“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Federacije BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.