Čavara sudjelovao u svečanom puštanju u rad prve vjetroelektrane

Čavara sudjelovao u svečanom puštanju u rad prve vjetroelektrane
14.03.2018.
u 14:37
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je sudjelovao u svečanom puštanju u rad prve vjetroelektrane u Bosni Hercegovini, vjetroelektrane Mesihovina, priopćeno je iz Ureda Predsjednika FBiH.

Vjetroelektranu Mesihovina, jednu od najvećih vjetroelektrana na prostoru jugoistočne Europe, svečano je pustila u rad predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

Vjetroelektrana Mesihovina smještena je u središnjem dijelu općine Tomislavgrad, ima 22 vjetroagregata ukupno instalirane snage 50,6 MW i godišnje proizvodnje od oko 165,17 GWh. Uz prosječnu potrošnju kućanstva od 6000 kilovat sati godišnje, VE Mesihovina može opskrbiti električnom energijom oko 27.500 kućanstava. Ukupna vrijednost investicije je oko 82 milijuna eura od čega se najveći dio, 72 milijuna eura, odnosi na kredit Njemačke državne banke za razvoj.

Uspješna realizacija ovog značajnog projekta pokazuje kako Bosna i Hercegovina može biti privlačna za strane investitore, posebice za energetski sektor.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.