obljetnica osnutka brigade 'Nikola Šubić Zrinski'

Čavara: Sloboda se mora slaviti, ali slobodu moramo i braniti

Čavara: Sloboda se mora slaviti, ali slobodu moramo i braniti
18.12.2018.
u 16:20
"Sloboda se mora slaviti, ali isto tako, moramo biti svjesni da slobodu moramo uvijek braniti. Treba poštivati i cijeniti svakog branitelja, dočasnika, časnika, koji su bili spremni utemeljiti brigadu, braniti ove prostore", istaknuo je Čavara.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je obilježavanju 26. obljetnice osnutka brigade – pukovnije HVO "Nikola Šubić Zrinski" i 24. obljetnice osnutka UDVDR HVO HB – podružnica Busovača.

Obilježavanje obljetnice započelo je polaganjem vijenaca na spomen-obilježju u Busovači, a zatim je uslijedilo misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, koje je predslavio župnik fra Zoran Jaković, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

"Okupili smo se kako bi odali počast te izrazili duboku zahvalnost i poštovanje našim poginulim braniteljima. Njihovu žrtvu ne smijemo zaboraviti, već cijeniti i poštovati tako što ćemo cijeniti svoj kraj, zavičaj, jezik, narod, svoju Busovaču i Bosnu i Hercegovinu. Naši branitelji izginuli su za dobre ideje i ciljeve, svoje živote dali su kako bi spasili svoje obitelji i svoj narod", istaknuo je župnik Jaković u prigodnoj propovijedi.

Nakon misnog slavlja, upriličena je posjeta spomen sobi s fotografijama poginulih branitelja, a potom je uslijedila svečana akademija u kinu "Thetare" na kojoj se prisutnima obratio i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

"Sloboda se mora slaviti, ali isto tako, moramo biti svjesni da slobodu moramo uvijek braniti. Treba poštivati i cijeniti svakog branitelja, dočasnika, časnika, koji su bili spremni utemeljiti brigadu, braniti ove prostore i s punom čašću i poštovanjem svima nama čestitam 26. obljetnicu osnutka brigade – pukovnije 'Nikola Šubić Zrinski'", istaknuo je Čavara.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.