"Obrana BiH – Igman 2016"

Bukvarević: Za branitelje BiH svi trebaju pokazati jedinstvo

Bukvarević: Za branitelje BiH svi trebaju pokazati jedinstvo
03.08.2016.
u 12:50
Pogledaj originalni članak

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević pozvao je pripadnike Oružanih snaga BiH, članove obitelji poginulih branitelja, ratne vojne invalide da 4. i 5. kolovoza prisustvuju 16. tradicionalnoj manifestaciji "Obrana BiH – Igman 2016".

- Svi trebamo biti jedinstveni da odajemo dužnu počast svim braniteljima BiH i iskažemo poštovanje jer danas imamo slobodnu i demokratsku državu. Kroz sate povijesti i okrugle stolove ukazat ćemo na njihovu ulogu u obrani države od agresije i terora, okupatorskih snaga u razdoblju 1992. – 1995. – kazao je Bukvarević danas na predstavljanju programa manifestacije u Sarajevskoj županiji.

Na Memorijalnom centru Kovači sutra u 10 sati planirano je otvaranje manifestacije, koja će istovremeno biti održana i u drugim županijama Federacije BiH.

- U pogledu vojnih počasti BiH zatraženo je da se uključe veterani svih korpusa divizija i predstavnici MUP-a R BiH - kaže Bukvarević, dodajući da je taj defile ratnih veterana Armije i MUP-a RBiH predviđen u 15 sati u petak na Velikom polju na Igmanu.

Očekuje da će oko 15.000 ljudi doći na Igman, gdje će sutra biti upriličen vjerski program.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.