RECEPT DANA

Brze knedle sa šljivama bez jaja i krumpira

Foto
Brze knedle sa šljivama bez jaja i krumpira
16.08.2024.
u 08:20
Pogledaj originalni članak

Iako ih svi volimo jesti, kuhanje krumpira i priprema krumpirovog tijesta za knedle mnogima zadaje muke. Zato će brzi recept za koji vam ne trebaju ni krumpir ni jaja riješiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme.

 
Sastojci (za 4 osobe):

    2 šalice vode
    2 šalice glatkog brašna
    svježe šljive (ili po želji tvrđi pekmez)
    malo soli
    1 velika žlica maslaca
    dodatno brašno za miješenje

Priprema:

- Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno. Miješajte dok se brašno i voda povežu u glatku smjesu. Miješajte brzo i žustro s čvrstom kuhačom ili pjenjačom kako biste razradili potnecijalne grudice. Maknite s vatre, dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa pustite da se malo ohladi, tek toliko da ga možet normalno obrađivati rukama.
- Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca. Mijesite kratko dok ne dobijete lijepo glatko tijesto. Rukama ga izdužite, oblikujte u deblji valjak i narežite na onoliko komada koliko knedli želite.
- U svaki komad tijesta utisnite šljivu (ili žlicu pekmeza) te dlanovima oblikujte knedle.
- Dublju zdjelu do polovice napunite vodom, malo posolite i zakuhajte na srednje jakoj vatri. Kada voda zakuha, ubacite unutra knedle i kuhajte još nekoliko minuta nakon što isplivaju na površinu.
- Poslužite ih s dodatkom po želji - prelivene prezlima, šećerom i vrhnjem, cimetom, makom...

SAVJET: Prije pripreme odaberite šalicu koja će vam biti mjerna jedinica za brašno i vodu, zapremnina šalice ovisi o vašim potrebama.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.