Mjesto na kojem sva čula uživaju

Brojni turisti iz cijeloga svijeta posjećuju vodopad Kravica diveći se ljepoti prirode. Gost iz Italije: “Ovo je predivno”

Brojni turisti iz cijeloga svijeta posjećuju vodopad Kravica diveći se ljepoti prirode. Gost iz Italije: “Ovo je predivno”
10.07.2017.
u 16:00
Pogledaj originalni članak

U jeku turističke sezone posjetili smo vodopad Kravica. Već po samom dolasku, može se primijetiti veliki broj automobila na parkiralištima iznad vodopada, a pred naplatnom kućicom turisti su stajali u redu kako bi kupili ulaznice, piše Večernji list BiH.Na prilaznim putovima vodopadu, svako malo mogu se sresti omanje skupine turista, a mnogi od njih su zastajali kako bi fotografirali hercegovački dragulj s gornje strane odakle puninu njegove ljepote skriva zelenilo kojim je vodopad okružen.

Kupanje pod slapovima

U podnožju, pred samim vodopadom, zatekli smo turiste kako se kupaju pod slapovima, voze kajacima, ali i opuštaju u kafićima uz obalu. Mnogi su iskoristili priliku kako bi se fotografirali za uspomenu. Sreli smo turiste iz Australije, Njemačke, Šri Lanke, Italije, SAD-a, zamolili ih za fotografiranje i upitali ih za dojmove.
Mahom je riječ o hodočasnicima koji dolaze u Međugorje, a ovog vikenda spas od vrućina potražili su na Kravici.
„Predivno je“, rekao nam je jedan Talijan, koji kaže kako već redovno posjećuje Kravicu.
Sličnog je mišljenja i gospodin iz Šri Lanke, koji kaže kako je ovaj hercegovački biser „otkrio“ na internetu. Rekao je kako uživa u lijepom prirodnom ambijentu, a jedina mu je zamjerka jer su putovi koji vode do vodopada „prestrmi“ za njegov ukus.
Vodopad je u turističku sezonu ušao s brojnim novitetima u poboljšavanju ponude. Vodopad je u potpunosti osvijetljen LED rasvjetom, a rasvjeta je postavljena i duž silazne pješačke staze i pristupnog puta prema vodopadu. Postavljeno je 36 rasvjetnih tijela i time je dobio na dodatnoj ljepoti i privlačnosti, budući da se noću pretvara u svojevrsnu čaroliju, kojoj se ne može odoljeti. To je nastavak projekta uređenja i zaštite Kravice koji se provodi već nekoliko godina, a trenutačno se osim osvjetljenja radi i na izgradnji upravno-poslovne zgrade na samom ulazu u područje vodopada, gdje se nalazi parkiralište.
Vodi se računa i o čistoći, pa smo na Kravici zatekli i ronioce koji su se upravo spremali početi s velikom akcijom čišćenja korita rijeke u kojoj će biti angažirano 20-tak ronilačkih klubova.
Ova prirodna ljepota kroz godinu privuče velik broj posjetitelja. U ljetnom razdoblju, zbog nižeg vodostaja rijeke, bazen ispod slapova nudi uživanje u plivanju i vodenim sportovima. Nema sumnje da su vodopadi Kravice jedni od najljepših prirodnih ljepota kod nas uopće.

Ljepota prirode

U svako doba godine, zbog razine vodostaja rijeke Trebižat, vodopadi nude različit doživljaj. U sezoni nekoliko restorana koji se nalaze u blizini samih slapova nude jela s roštilja i riblje specijalitet Turistički djelatnic tvrde da su ljudi koji žive u ovom kraju svojim trudom, zalaganjem, gostoprimstvom napravili rejting za ovo krasno mesto, zbog čega dolaze turisti iz svih zemalja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.