Još jedan od bh. apsurda

Broj putničkih vozila u BiH veći za 123 tisuće od broja zaposlenih osoba

Broj putničkih vozila u BiH veći za 123 tisuće od broja zaposlenih osoba
30.05.2017.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Kako je BiH zemlja apsurda, pokazali su brojni slučajevi posljednjih desetljeća. Već odavno je poznato kako prosječna bh. plaća pokriva jedva polovinu potrošačke košarice četveročlane obitelji, o mirovinama da i ne govorimo. Po mirovinama koje primaju, nije ni čudo što su umirovljenici više gladni nego siti. A tu je i “vojska” nezaposlenih koji prihoda nemaju nikako.

Nevjerojatne statistike

Prosječan broj nezaposlenih osoba u BiH u 2016. godini iznosio je 521.357. S druge strane, podaci Agencije za statistiku BiH pokazuju kako su u Bosni i Hercegovini krajem prošle godine bile 737.954 zaposlene osobe. Broj od 737.954 zaposlene osobe posebno je zanimljiv ako ga usporedimo s brojem putničkih automobila registriranih prošle godine u BiH. Naime, prema podacima BiHAMK-a, u BiH je prošle godine bilo skoro milijun registriranih vozila (uključujući i motocikle, autobuse, kamione…), od čega 861.573 putnička vozila.

Usporedimo li ta dva broja, dođemo do zaključka kako je u BiH 123.619 putničkih automobila više nego zaposlenih osoba, što je više nego nevjerojatno. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.