Predsjedateljica Doma naroda Federalnog parlamenta FBiH

Bradara otvorila novu sjedicu Doma naroda Parlamenta FBiH

Bradara otvorila novu sjedicu Doma naroda Parlamenta FBiH
09.02.2017.
u 14:04
Pogledaj originalni članak

Predsjedateljica Doma naroda Federalnog parlamenta FBiH Lidija Bradara, po okončanju nastavka sjednice, otvorila je novo zasjedanje na kojem se kao prva tačka dnevnog reda nalazi Prijedlog odluke o donošenju Prostornog plana područja obilježja od značaja za Federaciju BiH „Autocesta na koridoru 5-C“  2008 - 2028. godine.

Usvajanjem Plana bit će omogućeno da se izaslanici izjasne o amandmanima Vlade FBiH, koji se odnose na koridor Vc.

Ovim amandmanima obuhvaćena je i definirana kompletna trasa autoceste koridora Vc od Svilaja (granica s Hrvatskom na sjeveru) do Biječe na jugu, na granici s Hrvatskom, koja će omogućiti koridor Vc i Jadransko-jonsku autocestu, odnosno utvrđen je konačan položaj trase autoceste kroz teritorij BiH.

Ako se odobre, ponuđena rješenja postat će sastavni dio Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za FBiH „Autocesta na koridoru Vc“, koji će od objave u Službenim novinama FBiH važiti idućih 20 godina.

Predloženo je razmatranje zakona o bankama, Agenciji za bankarstvo FBiH i hraniteljstvu.

Delegati će se izjašnjavati i o Dokumentu okvirnog proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2017- 2019 godinu, kao i Informaciji o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka od studenog 2015. do lipnja 2016. godine.

Konačne točke dnevnog reda sjednice bit će utvrđene nakon pitanja i inicijativa, koja postavljaju i predlažu izalanici Doma naroda Parlamenta FBiH.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.