Bruxelles

Bradara i Sarajlić na sastanku Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta

Bradara i Sarajlić na sastanku Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta
04.12.2019.
u 16:47
Pogledaj originalni članak

Predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Lidija Bradara i predsjedatelj Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH Asim Sarajlić sudjelovali su danas u Bruxellesu na sastanku članova Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) sa izaslanstvima parlamenata država članica Europske unije (EU) i zemalja zapadnog Balkana, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Sudionicima sastanka obratio se visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell, koji je pružio punu podršku europskoj perspektivi i nastavku procesa proširenja EU na zemlje zapadnog Balkana.

Po riječima Borrella, zapadnom Balkanu ne može se uskratiti europska perspektiva, budući da, kako je rekao, mir i sigurnost u ovoj regiji istovremeno znače i mir i sigurnost u EU.

On je  naglasio kako je EU jedina koja zemljama zapadnog Balkana može ponuditi rješenja za održivi razvoj i prosperitet u budućnosti. Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku parlamentarcima iz zemalja zapadnog Balkana poručio je da ne budu razočarani najnovijim događajima unutar EU u vezi s procesom proširenja, te da nastave s provođenjem reformi i ispunjavanjem uvjeta za punopravno članstvo u EU.

Tijekom dvodnevnog boravka u Bruxellesu, predsjedatelji i klubova hrvatskog i bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH Lidija Bradara i Asim Sarajlić sudjelovali su i u radu okruglog stola na visokoj razini o procesu europskih integracija zapadnog Balkana, sa kojeg su najviši europski dužnosnici također uputili jasnu poruku da vrata integracija za BiH i sve zemlje ove regije ostaju otvorena, navodi se u priopćenju PSBiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.