sarajevo

Borjana Krišto održala predavanje studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Borjana Krišto održala predavanje studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
25.05.2017.
u 17:15
Pogledaj originalni članak

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto danas je studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održala predavanje o strukturi i funkcioniranju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Krišto je skupinu studenata politologije, u pratnji asistenata Ivana Vukadina i Ivana Ćubele, upoznala sa nadležnostima, strukturom kao i načinom donošenja odluka u PSBIH. Predavanje je održano u Bijeloj dvorani predviđenoj za održavanje sjednica Zastupničkog doma te su razmjenjena mišljenja o trenutnom stanju u ovoj najvišoj zakonodavnoj instituciji. Krišto je uz ostalo na kraju izlaganja kazala; „Nadam se da će vam današnje predavanje pomoći u boljem razumijevanju načina funkcioniranja kako Parlamentarne skupštine BiH tako i ukupnih procesa i odnosa u Institucijama BiH. Uvjerena sam da će zalaganje vas mladih i obrazovanih ljudi doprinjeti izgradnji boljeg i pravednijeg društva za sve nas, a moja podrška vam je u tom smislu neupitna. Želim vam svako dobro u daljnjem školovanju kao i budućem profesionalnom angažmanu.“

U drugom dijelu studentima je održano i predavanje na temu „Zakonski koncept i funkcioniranje izbornog sustava u BiH“. Predavači na ovu temu su bili Vlado Rogić, član Središnjeg izbornog povjerenstva i Marijana Žuljević, šefica Odjela za izbore u SIP-u koji su prisutne detaljnije upoznali sa svim karakteristikama i specifičnostima izbornog sustava u BiH.

Studenti su ovaj studijski posjet također iskoristili i za obilazak i upoznavanje sa poviješću same zgrade PS BiH.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.