izvršni direktor

Boris Vican: Gašenje struje je kraj za Aluminij

Boris Vican: Gašenje struje je kraj za Aluminij
09.07.2019.
u 17:03
Pogledaj originalni članak

Boris Vican, izvršni direktor za tehničke poslove i razvoj, izjavio je da će prekid struje u ponoć značiti kraj za mostarski Aluminij.

"Struja trenutno nije osigurana. Mi nemamo nikakve informacije osim da je Neovisni operator sustava u BiH poslao dopis u kojem se navodi da će obavijestiti Elektroprijenos da nije prijavljen vozni red za večeras od 12 sati u ponoć. Elektroprijenos će dobiti nalog da nas ugasi", kazao je Vican, poručivši da će to značiti kraj za Aluminij, piše Klix.ba. 

Vapaj izvršnog direktora mostarske tvrtke došao je nakon neuspješnog sastanka predstavnika Vlade Federacije BiH i švicarske tvrtke Glencore, a potom i blokade na magistralnom putu M17 koju su organizirali radnici Aluminija. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BO
Bogodol
07:30 10.07.2019.

Svakom pametnomje jasno zašto se gasi Aluminij, već sa dijelom komentirao i VL je sklonio moj komentar što će vjerojatno učiniti i sada. političko Sarajevo (ne smijem napisati Muslimanima) odavno ima za cilj uništenje Aluminija jer je ta tvornica trn u oku političkom Sarajevu te su izmislili potencijalnog partnera iz Dubajija koji da je slučajno i ušao u Aluminij bi ga zatvorio jer se tim scenarijem podriva ekonomska ne ovisnost Hrvatskog naroda u zapadnoj Hercegovini. političko Sarajevo dalo je silne popuste Indijcima koji su vlasnici željezare Zenica ali za Aluminij je bio samo jedan scenarij i nije bitno kolika je šteta za BiH, važan je cilj da se Hrvatima BiH izbije iz ruku jedina velika tvornica iz ruku. Problem električne energije za ovu proizvodnju je uvijek bio, ja sam dolazio od prije 30 godina u aluminij Mostar, Aluminij Titograd i Zvornik i svima je bio problem cijene električne energije kao i svim tvornicama u toj branši u svijetu i svi su imali sufinanciranu cijenu struje, no političko Sarajevo je znalo kako doći do gašenja i na žalost uspjeli su doć do svog cilja. Zanima me komentar Željka Komšića na sadašnju situaciju u Aluminiju je li sretan, siguran sam da je, svaki Hrvat bilo gdje na svijetu i normalni Musliman i Srbin iz BiH sigurno nisu sretni sa ovim potezom.

Avatar Feral
Feral
19:16 09.07.2019.

Pa što ako se gasi nije kraj svijeta.