službeni posjet

Johnson: Velika Britanija ima velike planove za BiH

Foto: FENA
Johnson: Velika Britanija ima velike planove za BiH
05.04.2017.
u 19:17
Pogledaj originalni članak

Šef britanske diplomacije Boris Johnson stigao je u Sarajevo, u službeni posjet Bosni i Hercegovini. Johnson se prvo susreo s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom.

"Hvala vam puno na domaćinstvu i dobrodošlici. Mi se znamo određeno vrijeme i mi smo sestrinske stranke da tako kažem. Crnadak zna što ja mislim i zna moje slogane i već je prenio najvažniju poruku koju imam za vas. Mi napuštamo EU, ali ne napuštamo Europu i ostajemo pri sigurnosti i prosperitetu našeg kontinenta. Samim tim smo predani sigurnosti BiH", kazao je Johnson. Dodao je kako je BiH prelijepa zemlja s velikim potencijalima, javlja N1. 

"Ujedinjeno Kraljevstvo je tome povjesno predano. Ovo je zaista prelijepa zemlja i ima sjajan potencijal. Od ključne važnosti je da se taj osjećaj privatnog sektora razvije i da se razvije poduzetništvo. Moje iskustvo u Londonu gdje je 80 posto ekonomije u privatnom sektoru pokazuje da većina njih dolazi od start upa. Reforme su od ključne važnosti i zato pomažemo s financiranjem izrade energetske strategije i za registraciju novih komapnija u BiH", dodao je Johnson.

Johnson je kroz osmijeh poručio da mu nije jasno kako su građani BiH preživjeli do sada bez Marks & Spencer trgovina. Također, kazao je da Velika Britanija ima velike planove za BiH, kao i da želi vidjeti što više bh. proizvoda u Velikoj Britaniji.

"Obojica bismo željeli da postignemo stvaranje jedne nove platforme za nova ulaganja. Ne znam kako ste do sada preživjeli bez Marks & Spencer trgovina, ali doći će i to uskoro u BiH. Sjajne stvari se prave u BiH i mi bismo željeli vidjeti što više toga u Velikoj Britaniji. Zato nam je zadovoljstvo da smo domaćini seminara u Londonu. Nadam se da ću neke od vas vidjeti u Londonu u rujnu", kazao je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.