ubojstvo protreslo regiju

U Novom Sadu ubijen vođa navijača Vojvodine

Foto: 021.rs
U Novom Sadu ubijen vođa navijača Vojvodine
21.12.2016.
u 18:30
Pogledaj originalni članak

U Novom Sadu već nekoliko godina traje sukob između nekoliko narko grupa, koje se kriju iza navijačkih znamenja.

Novo ubojstvo navijača potreslo je regiju. U Novom Sadu jutros je pronađeno tijelo Dragana Jovanovića Gidre, bivšeg vođe navijača Vojvodine. Uz njega je pronađeno i tijelo njegova prijatelja. 

Prema neslužbenim informacijama pretučeni su bejzbol palicama, pajserima ili nekim drugim tupim predmetima nakon svađe s grupom mladića u lokalnom kafiću.

Zbog ubojstva Dragana Jovanovića Gidre (26) i Darija Roklicera (29) ispred lokala "Moja kafanica" do sada je navodno privedeno deset osoba.

26-godišnji Jovanović je nekadašnji vođa navijačke grupe "Firma", a ove godine je preživio dva pokušaja ubojstva. Kako piše Telegraf.rs, na Gidru je ove godine već dva puta izvršen oružani napad, a događali su se u razmacima od tri mjeseca. 

Gidra koji je policiji poznat od ranije zbog niza kaznenih djela, u lipnju je ozlijeđen u pucnjavi u Novom Sadu. U rujnu je ranjen u kafiću kada je na njega navodno pucao nepoznati napadač. Imao je 36 prijava, među kojima su posjedovanje narkotika, seksualni delikti, napadi na policajca, posjedovanje oružja, krađe, izazivanje opasnosti, nasilje, nanošenje tjelesnih ozljeda, iznude... Bio je osuđivan pet puta, a dva puta je bio u zatvoru te mu je na godinu dana bio zabranjen dolazak na nogometne utakmice. Na tribinama nije bio aktivan posljednjih godina. 
 
Dva puta izbjegao ubojstvo, prijavljivan zbog zatočeništva, seksualnih delikata, nasilja...
Dragana Jovanovića (26), u uličnim krugovima poznatijeg kao Gidra, inače nekadašnjeg vođe navijačke grupe "Firma", nakon dva pokušaja ubojstva ove godine, noćas su uspjeli pretući na smrt ispred lokala “Moja kafanica” u Novom Sadu. S njim je smrtno stradao i 29-godišnji Dario Roklicer. Ubijeni su nakon svađe s grupom muškaraca.

Napadi su se događali točno u razmacima od tri mjeseca! 

U tuči su korišteni tupi predmeti, poput bejzbol palica. Do incidenta je došlo u 4.30 sati, piše Telegraf.rs. Inače, na Gidru je ove godine, dva puta izvršen napad, odnosno, pokušaj ubojstva. Veoma zanimljiv podatak je da su se napadi na njega događali točno u razmacima od tri mjeseca.

Krajem lipnja ove godine, napadnut je u sačekuši u Novom Sadu na Štrandu. Tada je zadobio teške ozljede. Iz vatrenog oružja pogođen je u desnu potkoljenicu, desni butni mišić, lijevo koljeno, i desnu nadlakticu te mu je slomljeno rame, prenosi Index.hr.

Tada je otvorena istraga o pokušaju ubojstva. Nakon tri mjeseca, u rujnu, ponovo je bio u središtu pucnjave. Dok je sjedio u kafiću, na njega je otvorena vatra.

O tom napadu postoje dvije priče. Jedna je da je Gidra sam sebi pucao u nogu, a druga da je na njega pucao nepoznati napadač.

36 prijava protiv njega: Nasilje, seksualni delikti, zatočeništvo...

Inače, Gidra je od ranije bio poznat policiji. Imao je 36 prijava, među kojima zbog narkotika, seksualnih delikata, napada na policajca, posjedovanje oružja, krađe, izazivanja nereda, nasilja, nanošenja tjelesnih ozljeda, iznude, zatočeništva, prikrivanja…

Bio je osuđivan pet puta, a od toga je dva puta bio u zatvoru, dva puta na uvjetnoj kazni, a jednom je dobio novčanu kaznu i godinu dana zabrane prisustvovanja utakmicama. Zbog kršenja javnog reda i mira kažnjen je pet puta.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.