sačuvan u Biskupiji u Mostaru

Biskup Palić vratio križ iz Prebilovaca vladiki Dimitriju

Biskup Palić vratio križ iz Prebilovaca vladiki Dimitriju
14.04.2022.
u 20:25
Metalni križ je po posljednjem razaranju Prebilovačkog hrama dospio i bio čuvan u zgradi Biskupije u Mostaru
Pogledaj originalni članak

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, mons. Petar Palić, posjetio je episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog gospodina Dimitrija u Trebinju i tom prilikom predao mu metalni križ iz Prebilovaca koji je tijekom proteklog rata sačuvan u Biskupiji u Mostaru.

”Neposredno prije srdačnog razgovora biskup Palić predao je episkopu Dimitriju metalni križ, koji je po posljednjem razaranju Prebilovačkog hrama dospio i bio čuvan u zgradi Biskupije u Mostaru, kako bi sada, nakon nekoliko desetljeća, prema riječima biskupa Petra bio vraćen onome tko je vlasnik”, naveli su iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske – piše TopPortal.info.

Posjet je upriličen u administrativnom sjedištu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u ovom gradu, uz prethodni obilazak Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Tijekom posjeta, u pratnji biskupa bili su biskupski vikar za Trebinjsko-mrkansku biskupiju i župnik katedralne župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju, don Ante Luburić, kao i tajnik Biskupa, don Ante Jukić, a goste su, uz vladiku Dimitrija, dočekali i arhijerejski namjesnik trebinjsko-dubrovački, protoprezviter – stavrofor Boris Banduka, starješina trebinjskog Sabornog hrama, protoprezviter – stavrofor Mladen Žulović i đakon Branislav Rajković.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.