susret

Biskup Komarica upoznao Stanivukovića s problemima katolika u Banjoj Luci

Biskup Komarica upoznao Stanivukovića s problemima katolika u Banjoj Luci
26.12.2020.
u 11:12
Pogledaj originalni članak

Na Badnjak, 24.prosinca, biskup banjolučki mons. Franjo Komarica primio je novog gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića i njegova tri suradnika. Bio je to prvi susret biskupa i gradonačelnika i uopće prvi javni susret gradonačelnika, nakon što je istog dana službeno preuzeo tu dužnost.

S biskupom je bio direktor Caritasa prelat dr. Miljenko Aničić, a na početku susreta i pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, javlja TABB. 

U dužem informativnom razgovoru biskup je najprije čestitao mladom gradonačelniku na povjerenju sugrađana i na njegovoj spremnosti da radi za opće dobro. Zahvalio mu je što je došao posjetiti svoje sugrađane katolike uoči najradosnijeg blagdana, zajedničkog svim kršćanima. Poželio mu je ustrajnosti i otvorenosti za probleme svih sugrađana i svih vjerskih etničkih zajednica u gradu. 

Kratko ga je izvjestio da su katolici Banje Luke desetljećima izgrađivali svoj grad, kojega su nažalost – iako miroljubivi – bili prisiljeni „zakonom jačega“ napustiti. 

Katolička Crkava kao institucija će i dalje kao i svo dosadašnje vrijeme nastojati konstruktivno doprinositi boljem i humanijem životu svojih sugrađana. Izrazio je nadu da će taj doprinos on i njegovi suradnici znati pravilno cijeniti, što do sada nažalost nije bio slučaj.

Mons. Aničić je opširnije izvjestio o dosadašnjem i sadašnjem radu Caritasa, spomenuvši i neke aktualne poteškoće i probleme koje Caritas ima, a gradske vlasti, koje su kompetentne za rješavanje tih problema, odugovlače s pozitivnim rješenjima.

Gradonačelnik i njegovi suradnici obećali su kako će pokušati u dogledno vrijeme rješavati neke od spomenutih problema.

Biskup je spomenuo i druge egzistencijalne probleme vezane za život katolika i djelovanje katoličkih institucija, kao što su župe, Katolički školski centar, Europski centar... Novi gradonačelnik je obećao da će se s tim problemima konkretnije pozabaviti.

Na kraju su izmijenili božićne i novogodišnje čestitke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Jero
Jero
13:17 27.12.2020.

Đepno izdanje Karadžića, ništa novo ,ništa bolje.