susret

Biskup Komarica primio veleposlanika Poljske

Biskup Komarica primio veleposlanika Poljske
26.09.2018.
u 13:09
Pogledaj originalni članak

Banjolučki biskup Franjo Komarica jučer je primio veleposlanika Republike Poljske u BiH Jaroslava Lindenberga. Bio je to njihov prvi susret. U dužem informativnom razgovoru bilo je riječi o povijesnim vezama između Poljske i Bosne i Hercegovine osobito kroz polustoljetnu nazočnost velikog broja poljskih katolika doseljenih iz Galicije na području Banjolučke biskupije. 

Biskup je upoznao veleposlanika o sve češćim dolascima potomaka iseljenih Poljaka na groblja njihovih predaka, te ga zamolio za pomoć Udrugama Poljaka na području općina Gradiška, Prnjavor i Banja Luka.

Veleposlanik Lindenberg se zanimao i za aktualnu situaciju katoličke populacije na području Banjolučke biskupije. Odao je priznanje biskupovim ustrajnim naporima oko pomirenja i zajedničkog života pripadnika svih naroda i nacionalnih manjina ne samo u crkvenim nego i u međunarodnim diplomatskim i političkim krugovima.

Izrazio je spremnost da se još konkretnije upozna s projektima odgojno-obrazovnim i karitativnim Banjolučke biskupije.
Biskup Komarica je zahvalio veleposlaniku Lindenbergu na posjeti i mogućnosti informativnog razgovora s njime, javlja TABB.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.