Šefik Džaferović

BiH treba dobiti set zakona koji se odnose na trošarine

BiH treba dobiti set zakona koji se odnose na trošarine
10.05.2017.
u 15:14
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović je izjavio novinarima u pauzi zasjedanja Doma kako misli da BiH treba konačno dobiti set zakona koji se odnose na trošarine zato što je to u interesu BiH i u interesu svih koji žive u BiH.

- Radi se o tome da će se u BiH pokrenuti jedan novi ekonomski ciklus, investicijski ciklus, osnažit će se ekonomija u BiH, počet će izgradnja na gotovo svim dionicama na Kordoru Vc, izgradnja brojnih brzih i drugih cesta diljem BiH - istaknuo je Džaferović.

Dodao je da je to nešto što može pomoći ekonomiji ove zemlje.

- U situaciji kada BiH ima najjeftinije gorivo po litru u regiji, mislim da možemo izdržati tu vrstu opterećenja kako bismo pomogli razvoj ove zemlje i to je bit, to je zapravo ključni razlog zbog čega podržavam usvajanje ovoga seta zakona - pojasnio je Džaferović.

Kaže da treba tražiti načina kako da se usvoji set ovih zakona, napominjući da je „proceduralno to moguće i tako što će danas biti neprihvaćeno negativno izvješće povjerenstva“.

- Onda to ponovno ide na sjednicu povjerenstva. Ako su dva negativna izvješća, onda se smatra da je zakon odbijen. Bit je ovdje osigurati parlamentarnu većinu, koju ja u ovom trenutku još uvijek ne vidim u Zastupničkom domu. Kada se osigura ta parlamentarna većina, onda je pitanje procedure sekundarno. Kod parlamentarne većine koja će postojati naći ćemo zastupničke mogućnosti, sve mora biti urađeno u skladu s procedurama, da se zakon što prije usvoji - pojasnio je Džaferović proceduru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.