Milorad Dodik

BiH nema zašto da se brine, sve će se raditi po Ustavu

BiH nema zašto da se brine, sve će se raditi po Ustavu
28.02.2018.
u 18:12
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je danas za N1 da očekuje pobjedu na izborima u listopadu i da ''Bosna i Hercegovina nema zašto da se brine'' jer će ''sve raditi po Ustavu''.

Lider SNSD-a je poručio da ''nije baborga''. Komentirao je svoj današnji boravak u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu.

''Nije to prvi put da sam bio tamo, nije ni važna zgrada koliko je važna atmosfera. Ja ću se kandidirati za člana Predsjedništva, svi relevantni pokazatelji, čak i naših političkih protivnika, pokazuju da je to izvjesna pobjeda. Poradit ćemo na tome žestoko. Nama je stalo da u Predsjedništvu provodimo politike u skladu sa Ustavom. Bosna i Hercegovina nema zašto da se brine, ona je ono što je po Ustavu i ja ću to poštovati. Nisam ja taj koji kako pokušavaju napraviti neku babarogu, ne, samo poštivanje Ustava'', kazao je Dodik za N1.

Prema njegovom mišljenju, današnji događaj i predaja odgovora iz Upitnika Europske komisije, jako je važan za BiH. Dodao je da europski put ne treba biti zaustavljen, ali da odgovori moraju biti u skladu s Mehanizmom koordinacije.

''Mi ne mislimo da treba zaustaviti europski put, mi smo za to da se krećemo, ali europski odgovori moraju biti u skladu s Mehanizmom koordinacije. Mislim da smo to postigli. I imamo situaciju da imamo i neke različite odgovore na ista pitanja. Bit će ključno na koji će način Europska komisija reagirati. Jako je važno da se uvaže različitosti i da se naravno pokuša graditi oko svega konsenzus. Naravno, ja mislim da je dobro kretati se prema Bosni i Hercegovini, da je ovo u redu. Postoje oni koji bi rekli moglo je i prije. Ali dogodilo se danas. Imajući u vidu da je na najvišoj razini Europske unije, tako da je bilo logično da ja tu budem. Ceremonija koja nije dugo trajala, ali je važna. Ovo nije kraj, ovo je teški početak. Ostajemo privrženi europskom putu, ali želimo u svakom segmentu da budemo vidljivi kao Republika Srpska'', rekao je Dodik.

Odgovorio je hoće li dolaziti na posao u zgradu Predsjedništva ukoliko pobijedi na izborima.

''Ima mogućnosti i tehnika da se to koristi, bit ću biran u Republici Srpskoj, primarna odgovornost je Republika Srpska. Kada bude trebao konsenzus naći ćemo načina, ili neposrednim razgovorom ili linkom ili... Svakako, onda kad bude se moralo i trebalo. Da vam pravo kažem, ne mislim tamo provoditi svaki dan'', rekao je Dodik.

U izbornu pobjedu, ne sumnja.

''To je nesporno, to i Mladen (Ivanić) zna. U ovom trenutku je preko 120.000 razlike između mene i njega u moju korist. Meni je sasvim svejedno tko je s njihove strane, idem na pobjedu i mogu postaviti koga hoće. Oni su pobijeđeni onog trenutka kada su počeli voditi politike koje nisu u skladu s politikama Republike Srpske. I to im narod neće oprostiti'', poručio je predsjednik Republike Srpske.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.