IrishTimes tvrdi

Biden razgovarao s posebnim izaslanikom za izbornu reformu u BiH

Biden razgovarao s posebnim izaslanikom za izbornu reformu u BiH
14.11.2021.
u 20:17
S Palmerom se sastao i Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden sastao se s posebnim američkim izaslanikom za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Matthew Palmerom prošli tjedan u Glasgowu unatoč gustom rasporedu, prenose strani mediji.

Prema pisanju portala IrishCentral, s Palmerom se sastao i Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

“Taj mračni dio svijeta mogao bi ponovno biti u nevolji i potreban mu je direktni nadzor SAD”, navodi se između ostalog u tekstu.

Washington je poslao posebnog izaslanika u BiH, piše dalje IrishTimes, pojašnjavajući kako je Palmerova uloga da pomogne provođenje izborne i ustavne reforme u ovoj balkanskoj zemlji, u okolnostima pojačanih tenzija između Bošnjaka, Hrvata i Srba, prenosi N1. 

Palmer, koji je nedavno boravio u BiH, pred svoj dolazak je govorio za mnoge medije, uključujući hrvatske novinare i portal EURACTIV, za koji je rekao: “Kako snažno ću ići? Dosta snažno. Odlučan sam učiniti sve u mojoj moći kao što su i SAD odlučne učiniti sve što je moguće”.

IrishCentral je američki medij posvećen informiranju Amerikanaca irskog porijekla i obrađivanju tema koje se tiču irsko-američkih odnosa. 

Američki angažman u BiH spomenuli su u kontekstu političke krize u koju su uključene Irska i Velika Britanija te potrebe, kako su naveli, imenovanja posebnog američkog izaslanika za Sjevernu Irsku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SO
sokolmitja
02:39 15.11.2021.

Ne razumijem šta ima tražiti Biden u BIH. Radije neka rješava svoja izborna pitanja u svoji zemlji neg o da semješa svukuda gdje mu nuje mjesto. Pa SAD im ju toliko svojih unutarnjh problema da kad bi se prihvatili ih reješavati imalibi štaraditi nardnih tisuću godina.